#WOT deel 45: spelregels

Eigenlijk heb ik dus een gigahekel aan elk spel met dobbelstenen, want ik kreeg altijd opnieuw dat gevoel dat ik de uitkomst ervan niet kon manipuleren. Dat, of de spelregels van het spel. Nee, dan “Memory” waar ik altijd heel goed in was, of met het kaartspel “Pesten”, waarbij we zelf de regels steeds aanpasten naar ons zin. Of dat prachtige ouderwetse Chinese spel van mijn ouders, Mahjong, waarvan ik zeker was dat we de spelregels niet eens begrepen, laat staan, goed naleefden.

Het #WOT woord van deze week is

Spelregels = 1) regels volgens welke een spel gespeeld worden 2) regels volgens welke men dient te handelen 3) regel die bij het schrijven van woorden in acht genomen dient te worden.

Maar eigenlijk kan ik wel gewoon opbiechten, dat ik geen spelletjesmens ben. Ik niets irritanter vind dan namen van spelletjes als “Mens erger je niet” of “Monopolie”. Ik denk stiekem zelf dat het een diepgewortelde angst is, omdat ik dus niet tegen mijn verlies kan. En er vervolgens ook geen zin in heb, er beter in te worden door te oefenen. Nadat ik heb verloren, verlies ik al heel gauw mijn interesse, namelijk.

Maar ’t is net als de huidige verkiezingen in de VS, de verliezer die niet akkoord gaat met de uitslag vind ik super-kinderachtig. Accepteer dan tenminste je verlies, zoals ik dat ook altijd groots accepteer en zeg er vooral bij dat je niet van spelletjes houdt.

Zelfs spelletjes op de computer of smartphone speel ik nooit. Wat ik bijkans soms jammer vind, want ben best benieuwd naar hoe zo’n spel wordt gebouwd. Soms denk ik wel eens, dat ik beslist gameverslaafd zou kunnen raken, als ik mezelf er maar toe zou zetten. Al meen ik dat de tijd die ik spendeer aan een spel verlies is van kostbare tijd.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: