#WOT deel 47: storm

Het stormde en de wind gierde om het huis, die avond op donderdag, 12 oktober 1967 waarop mijn moeder persweeën had. Sowieso deed ze er alles aan om te voorkomen dat ik op een vrijdag, de dertiende, het levenslicht zou zien. Liever die dag ervoor of erna, desnoods.

Maar ikzelf wist het wel al, het deerde me toen al niets. Want, die storm, daar zou ik voor de rest van mijn leven van gaan houden. Uitwaaien, wandelen bij windkrachten die me dreigen omver te blazen. Waardoor alle pogingen om nog iets van mijn coupe te maken danig mislukken. Ik vind het heerlijk om een beetje te worstelen met de weergoden. Ik heb er kracht voor. En nadien is mijn kop weer een stukje minder vol. Alsof de wind de warme tranen en koude piekermomentjes wegbonjourt.

Het is ook een van mijn lijfspreuken geworden als men überhaupt dreigt een conflict met me aan te gaan:
“Pas op, want ik blaas je zo omver!”

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van vandaag is:

Storm ~ 1) Atmosferische verschijnselen 2) Atmosferisch verschijnsel 3) Aanval van winderigheid (crypt.) 4) Bekende personen en groepen 5) Depressieverschijnsel 6) Franse schrijver 7) Geweldige aanval 8) Harde wind 9) Hevige wind 10) Hoe het loopt bij een grote toeloop (crypt.) 11) Inhoud van een glas water (crypt.) 12) Meteorologisch verschijnsel

Soms zorgt de storm ervoor dat het in mijn koppie een beetje onrustig wordt. Soms maant het me juist die wandeling te maken. Meestal kom ik dan als een beetje nieuwer – herboren – mens weer terug. Het voelt alsof je even contact maakte met de aarde zoals het is: woest aantrekkelijk, onberekenbaar en vol trotse neigingen. Een beetje dus zoals ikzelf ben…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

En, bij-de-weg: Heb jij je reeds aangemeld voor die sprankelende blog-update-lijst, zodat iedereen weet wanneer jij voor het laatst op je blog publiceerde mét link naar je meest recente blogpost? Doen hoor!

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: