#WOT deel 5: lafheid

Als ik met iemand discussieer over iets, moet ik altijd grinniken als die ander je uitmaakt voor alles wat lelijk is. Men schroomt niet om dingen te roepen als: ‘ben je nou echt zo dom, dat’, of andere gemeenplaatsen. Niet alleen bewijst dat mij dat diegene niet erg sterk in zijn/haar schoenen staat, het leidt ook af van het wezenlijke onderwerp of doel van het gesprek.

Het vertelt mij ook dat die ander in wezen weinig ervaring heeft in zo’n ding als debatteren. Ze verliezen dit op voorhand al, en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze dat zelf ook beseffen. Bovendien vind ik het nogal laf om iemand op de man af en in persoonlijke zin af te fikken.

Ik getroost mezelf dus altijd erg veel moeite om dat soort uitingen dan maar te negeren, en te blijven focussen op het onderwerp. Al moet ik toegeven dat dat soort adresseringen soms ietwat te lang blijven hangen, vooral als je er erg moe van wordt. After all, is ook niets dan menselijkheid mij vreemd. Maar, ik weet wel beter dan me te laten afleiden van mijn wezenlijke doel(en). En van achter mijn computer zien zij mijn opgestoken middelvinger never nooit niet.

Lafheid ~ 1) Bangheid 2) Bloheid 3) Flauwiteit 4) Gebrek aan moed 5) Handeling 6) Kleinhartigheid 7) Laffe daad 8) Lafhartigheid 9) Smakeloosheid 10) Uiting 11) Weekheid 12) Zouteloosheid

Ik krijg de laatste tijd ook erg veel spamreacties binnen, @drspee, waarvan ik me binnensmonds dan afvraag of het gros van dat soort types wel sporen. Ik leg ze naast me neer, want het is nogal makkelijk om een negatief getinte reactie te plaatsen op andermans blog. Durf dat ook maar eens face-to-face. Veel van dat soort spammers lijden/leiden – naar ik vermoed – maar een leven in troosteloze omstandigheden:

Despair gives courage to a coward

Eigenlijk verwijder ik spamreacties dus direct zonder er aandacht aan te schenken dan wel te lezen. Akismet heeft ze immers niet voor niets aangemerkt als spamreacties.

Er was een tijd in den beginne van de blogosphere dat sommige bloggers heel direct en vaak pijnlijk aan het flamen sloegen. En destijds was het nogal een ding om die reacties dan wel te verwijderen, te negeren, of juist te beantwoorden. Het was nogal een Kunst om een gezond reactiesysteem te houden. En heel af en toe steekt dat flamen nog wel eens de kop op, maar dat zijn tegenwoordig niet de ├ęchte bloggers, vermoed ik. En die hoop blijf ik koesteren…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 5: lafheid”

  1. Deze reactie werd door akismet niet aangemerkt als spam, en ik krijg ze binnen in mijn mail als notificatie. Dus daarom kon ik hem lezen. Tja, normaal gesproken leg ik het ook neer, maar deze raakte een beetje extra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: