#WOT deel 50: rood

Rood is dé kleur van gevaar, maar ook is het een kleur die mij goed staat. Dat wil wat zeggen, denk ik. Ik hou dus van rood. In elke tint die er te vinden is. Ik heb dan ook vaak de neiging om rode en groene stoplichten te verwisselen, want rij liever door. Zelfs, dus, als het absoluut niet mag.

HET #WOT WOORD VAN DEZE WEEK IS ROOD

Rood = 1) Bankterm 2) Bessenjenever 3) Bezetkleur 4) Blos 5) Haarkleur 6) Kaartkleur 7) Kleur op waterkraan voor warm water 8) Kleur van schuld en schaamte 9) Kleur voor bezet

Vanmorgen had ik echter zo’n moment van een rood stoplicht dat het even niet uitkwam. Ik zat toch al te neuroten in mijn auto, want ik wilde natuurlijk op tijd aanwezig zijn op die crematie vanmorgen. Een aangezien ik na elk autoritje driftig op zoek moet naar een toilet, is een brug die vlak voor mijn neus opengaat, een onheilstijding van jewelste. Dat was niet het enige punt waarom het erom spande. Ik wist dat verderop een aantal wegopbrekingen me een aantal omleidingen zou brengen, en zag het al gebeuren dat ik té laat daar zou verschijnen.

Maar wonder boven wonder, al was ik natuurlijk weer zo eigenwijs mijn eigen richtingsgevoel voorrang te geven, kwam ik een kwartier voor de crematie aanving op de gewenste locatie aan. Dankzij Google Maps, mag ik wel stellen. En kon ik met alle plezier nog even lucht geven aan mijn blaas.

Natuurlijk vergat ik weer de toiletdeur op slot te doen, zodat een andere dame die even hoge nood had bijna op mijn schoot bivakkeerde. Ik doe eigenlijk nooit meer toiletdeuren op slot als ik eens buitenshuis toiletteer. Sinds ik als kind zijnde eens zeer getraumatiseerd op een camping opgesloten zat omdat ik een toiletdeur niet meer van het slot kon draaien, waarna ik ten einde raad onder de deur door kroop, des morgens rond een uurtje of vijf. Dan maar een verrassende wending als ik weer eens weiger het slot dicht te draaien. Dat houdt de boel wel zo enerverend, als ik dan een kop als een boei presenteer.

SCHRIJF JE MEE?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: