#WOT deel 53: goede voornemens

“Je moet één slechte eigenschap hebben! Minstens”, roep ik steevast als men me minzaam bekijkt als ik alweer een kankerstokje van vuur voorzie. Ik weet dan al, dat dat genoeg is om een preek op me af te roepen, maar hoop altijd weer dat dat knipoogje erbij mensen doet inzien dat ik eigenlijk wel weet dat ik mezelf geen plezier doe. Naast die van de omwereld.

Goede voornemens ~ wat je met jezelf afspreekt om te gaan doen. Vaak ingaand op 1 januari.

Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd over mijn reacties op dat biertje drinken ook. Ik mag zoveel drinken dat ik tipsy ben. En daarna, als ik dreig in te zakken in die poel van zatheid, dwing ik mezelf te stoppen. Ik ben een chagrijnig exemplaar met dat extra toefje aan sarcasme als ik wel door drink. En weet dat ik nadien bij heel veel mensen mijn excuses moet maken. Want ik was niet leuk of gezellig, maar zo’n humeurige Gremlin die in een hokje gaat zitten mokken, zonder dat daar een reden voor is. En dat is een kant van mezelf die ik niet begrijp.

De sportschool frequenter bezoeken is ook dit jaar weer een hot topic. Wel/niet?
Houd ik het vol? Nee, waarschijnlijk niet. Mijn reeds ingebouwde modus om elke dag minstens een uur te wandelen, ook zonder hond, is goed genoeg. En dat houd ik wel vol.

Het is prachtig als je van jezelf je grenzen weet. Dat helpt je altijd weer te matigen. En matiging is wat mijn karakter betreft echt pure noodzaak. Ik ben die gedreven optimist, die nooit op tijd aangeeft – want ergens vind ik dat een gebrek aan intelligentie – wat voor mij de absolute limit is. Totdat stilzwijgend een spreekwoordelijke bom implodeert in mijn hoofd, waarna het einde zoek is. Misschien dat dit jaar dan eindelijk het jaar wordt van grenzen bepalen en daaraan vasthouden, zodat ik mezelf een klein beetje milder benader. En laat ik dan eindelijk dat buiten mijn comfortzones treden, met rust…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 53: goede voornemens”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: