#WOT, deel 6, 2022: keuken

Mijn vuurrood hoogglanzende keuken staat alweer sinds 2005. Needless to say, heb ik het bij IKEA aangeschaft, en ben nog altijd blij met die keuze, want de lades en kastjes werken nog allemaal als een tierelier. Behalve mijn vaatwasser, die heeft een nogal eigenzinnige tic. Zo halverwege de vaatwas, stopt het ding ermee, en klikt ‘ie van het slot. Geef ik ‘m dan een klein duwtje, de deur, dan gaat ‘ie weer vrolijk verder. Alles gecheckt, recheckt, en nagekeken is het een ding wat ik niet zelf kan oplossen, maar ik laat ’t maar zo. Het ding heeft blijkbaar ook een ziel.

Mijn keuken

Zo’n hoogglans keuken is nog best wel wat werk om glanzend te houden, maar dat vermoeden had je vast al wel, nochtans, nu 17 jaar later, ben ik er nog steeds maar wat trots op. Iedereen die hier binnenstapt is gelijk gebiologeerd door de trotse hoedanigheid ervan.

Het #WOT woord van deze week is

Keuken = 1) Deel van een woning 2) Filmer in Nederland 3) Ruimte waar je eten bereidt 4) Ruimte waar je de afwas doet.

Kokkerellen

Met mijn keramieke kookplaat is het altijd fijn om de nieuwste recepten uit te proberen. Anders dan bij mijn moeder die sinds kort een inductieplaat heeft. Aangezien ik 4x per week daar kook, is het altijd weer een test of ik nog kan koken op mijn eigen toestel. Hoe dan ook, zou ik best nog veel meer willen leren van koken. Ik zit er dus over na te denken om een kookcursus te volgen, bestaan die nog (wel)?

In mijn droom vannacht werd ik ontslagen bij een toprestaurant met 5 Michelinsterren in het Franse Parijs omdat ik de soep wat opgespiced had met te veel peper. Dat is dus echt mijn ding. Ik doe overal te veel peper in. Als ik een recept uitprobeer ben ik dus ook altijd wat te enthousiast met het toevoegen van te veel ingrediënten, vooral wat betreft heet, heter, heetst (lees: pikant) wat mijnerzijds dan weer een vreemde tic is. Ik vind pepers dan ook een van de meest sublieme uitvindingen van het universum. Dat naast koffie, dat is.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Eén gedachte over “#WOT, deel 6, 2022: keuken”

  1. Ik ben fan van hoogglans! Ja, je ziet er alles op maar het veegt er ook zo weer van af.
    Ik ben trouwens ook fan van kleur in de keuken. Heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: