#WOT deel 6 van 2015: trots

Trots ~ 1) …ondanks dat ‘t steen is (crypt.) 2) Aanzienlijk 3) Arrogant 4) Arrogantie 5) Air 6) Aanmatiging 7) Aanmatigend 8) Bluffen 9) Bats 10) Deftig 11) Desondanks 12) Dapper 13) Eer 14) Eigenwaan 15) Eigendunk 16) Edel 17) Eergevoel 18) Elitair 19) Flink 20) Fier 21) Fierheid 22) Ferm 23) Groots 24) Gevoel van eigenwaarde 25) Glorieus 26) Grootsig

Groots leven, wie wil dat niet? En dat is wel het toppunt van mijn streven. Dat je best trots op jezelf mag zijn, zelfs al is dat een van die wonderschone hoofdzondes. Daarom is het best wel een pittig vraagstuk voor me, trots. Als ik heel eerlijk ben mag ik best trots zijn op wat andere eigenschappen zoals eigenzinnigheid, doortastendheid, moed opvatten, tot de kern kunnen komen, dóórprikken. Toch heb ik van nature een best wel opgeruimd karakter, soms te bescheiden zelfs.

Zelfs als ik er heel erg doorheen zit is steeds weer opnieuw beginnen voor mij de ultieme uitdaging, niet omdat het moet, maar vooral omdat het kan. Ik kan er best trots op zijn ook, dat mijn uiterlijk nooit zal verraden hoe down ik kan zijn. Dat laatste is wel een tegenstrijdige karaktereigenschap, maar ook een leuke want het brengt me altijd weer in vernieuwende situaties. Op plaatsen en in omstandigheden die altijd weer goed uitpakken.

Ik ben er ook best trots op dat men roept dat ik als dochter een geschenk uit de hemel ben. Dat laatste is mijns inziens best een egocentrische eigenschap want ik moet er niet aan denken dat ik later ooit ergens spijt van ga krijgen. Dat ik iets nagelaten heb omdat het me toen niet zo goed uitkwam. En dat is dan direct weer een mooi verwijt aan mijn adres. Ik ben dus té perfectionistisch, wat men vaak afschrijft aan innerlijke onzekerheid. Met dat laatste ben ik het niet eens. Ik wil alleen maar alles goéd doen. En dat gaat ook wel eens ten koste van mijn goede humeur als ik eens teveel beknibbel op mijn eigenste grenzen.

Als je dit zo eens leest vraag je je misschien af of ik om de hete brij heen draai. Ja waarschijnlijk wel. Dat referentiekader van mij mag best wat uitgebreider, grootser en omvangrijker. Dat is denk ik mijn levenslange queste, om overal de synchroniciteit van in te kunnen zien, en je ook eens neer te kunnen leggen bij de feiten. Want daaraan wil ik nogal eens morrelen.

Téveel nadenken is ook maar een eigenschap. En eentje die je zo gauw mogelijk wil verwaarlozen. Bij deze…

Sinds enige tijd heeft @drspee de #W(rite) O(n) T(hursday) overgenomen en de huidige #WOT staat daar. Aarzel niet en doe mee…

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

6 gedachten aan “#WOT deel 6 van 2015: trots”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: