#WOT deel 6: vroeg

Een dag voor mijn rij-examen, reikte mijn vader me de autosleutel aan, en zei me de auto even om de hoek te parkeren. Ik geloof dat mijn mam daar enigszins wit van wegtrok, maar ze zei nog even niets. Dat volgde pas toen ik direct daarna was opgestaan en reeds buiten liep.

Ik had al wat autolessen achter de rug, en het mocht de pret niet drukken dat dat niet in een automaat was, waarin ik nu instapte en achteruit mee de hoek omscheurde. Ik gaf een dot gas om een stoepje op te rijden, maar vergat dat je in een automaat niet kan spelen met het koppelingspedaal, en daarentegen wel alert moet blijven – tijdig – om op je rem te drukken.

Kedang. Ik voelde een giga klap. En zat tegen de auto aan van mijn favoriete buurmannen die daar al jaren woonden. Ook zij hadden het geluid vanuit hun zonnige tuin gehoord en snelden naar buiten. Met vraagtekens in hun ogen, keken ze me aan. Geen scheld- of tierpartijen. Niets.

Eén van hun stelde ietwat droog: “Ik geloof, dat je mijn grill hebt geraakt.”

Waarop ik in een schaterbui – met pijn in mijn buik van de schrik – schoot.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Vroeg ~ 1) Bijtijds 2) Bijwoord 3) Eerder dan verwacht 4) Intijds 5) Jeugdig 6) Jong 7) Matineus 8) Niet op tijd 9) Onverlaat 10) Pril 11) Rijp 12) Ruimschoots op tijd 13) Tijdig 14) Tijdsaanduiding 15) Vroegtijdig

Mijn vader en broer kwamen jachtig aangelopen, en sloegen – bijna aan het huilen – en hun handen voor de ogen. En togen daarna gelijk maar in de onderhandelingsmodus, zij konden dat natuurlijk zelf – handig als ze waren – wel fixen. Het zou uiteraard allemaal netjes worden opgelost en de buurmannen gingen daar zonder morren, en met een handdruk ter bevestiging van de deal, mee akkoord. Ik geloof niet dat ze me hebben gevraagd of ik mijn rijbewijs al had. Het werd gewoon opgelost en in der minne geschikt.

De volgende dag deed ik mijn rij-examen, nog bibberend van de schrik. Eigenlijk was ik behoorlijk benauwd geworden, maar voelde me opeens wel zekerder qua spelen met het koppelingspedaal en op tijd remmen. Wat heet: ik voorkwam er een rem-ingreep mee. En was achteraf zeer verbaasd dat het me na een beetje dralen door de examinator duidelijk werd dat ik was geslaagd.

Soms komt mijn stunt- en vliegwerk een beetje té vroeg, maar het zet me dan wel op scherp.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 6: vroeg”

  1. Kijk, dat was dan nog eens een fraaie generale repetitie. Mooi stukje hoewel ik eigenlijk niet graag over rijexamens lees vanwege mijn trauma daarover. De keren dat ik op moest, zijn maar nét op de vingers van twee handen te tellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: