#WOT deel 6: ziek zijn

In mijn familie kwamen de vreselijkste ziekten voor. You name it: astma, reuma, kanker. Ik heb dat allemaal van dichtbij moeten aanschouwen. En denk bij elke kwaal die ik zelf heb, het kan minder, maar het gaat – tenminste – weer voorbij. Behalve dan vorig jaar, toen die evenwichtsstoornis enkele maanden duurde. Dat was erg vervelend, en af en toe zakte de moed dan ook in mijn schoenen.

Tegenwoordig gaat het me beter af, het gezond zijn. Het is soort van je lichaam beschouwen als een tempel. Er goed voor zijn. Gezond eten en drinken, genoeg bewegen, en veel tijd en energie steken in wellness.

Het W(rite) O(n) T(hursday)-woord van gisteren was:

Ziek ~ 1) Beroerd 2) Bezoles (bargoens) 3) Beschadigd 4) Bedlegerig 5) Lichamelijk onwel 6) Niet gezond 7) Naargeestig 8) Niet lekker 9) Niet in orde 10) Onwel 11) Ongezond 12) Ongans 13) Ongesteld 14) Plaats in gelderland 15) Romp 16) Slecht 17) Wrak 18) Wankel 19) Zwak

Als typische workaholic moet ik erop letten dat het leven niet all work and no play is. Maar gelukkig heb ik genoeg mensen in mijn omgeving die ogenblikkelijk dat signaaltje afgeven als ze vinden dat ik teveel hooi op mijn vork neem.

Ik waak ervoor dat mijn evenwicht niet al teveel verstoord wordt en zie erop toe dat negativiteit en overige misbaksels niet teveel doorslaan. Ik sta mezelf toe, af en toe een blik te gunnen in het nieuws. Daar tegenover stel ik wat meer tijd in, om de geneugten van het leven te onderzoeken, als een ware Bourgondiër. Een weekendje weg, een wellness dagje met een vriendin, of hoezee, een vakantie te boeken. Alleen de voorpret is dat het al waard.

Positieve gebeurtenissen laten overheersen, dat probeer ik altijd opnieuw, elke dag opnieuw. Dus in mijn leven heb ik ziekten of kwalen zoveel mogelijk verbannen. Ik sta er niet bij stil, tenzij het die ander betreft die eraan lijdt. En daarvan leer ik genoeg om te weten, dat het bij mij als gezond mens van vlees en bloed eigenlijk niet beter kan.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 6: ziek zijn”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: