#WOT deel 7: foto

Wie herinnert er zich niet die foto van het napalm-meisje Kim Phuc in Vietnam? Ik hoef die foto niet eens hier te laten zien, want het heeft een onmetelijke indruk achtergelaten. En niet alleen in mijn brein, mag ik hopen.

Zo af en toe scroll ik eens door de winnende foto’s op National Geographic en lees dan de captions erbij. Op die site stond maar weinig aan positieve foto’s overigens. Stiekem vraag ik me altijd weer af, waarom het gros dan die gruwelijkheden en schrijnende oorlogssituaties moet omvatten.

Maar weet dan gelijk ook weer, dat mijn eigen pogingen in fotografie te futiel of van generlei waarde zijn. Al ben ik wel ooit van plan om me serieuzer op dat vlak te gaan bewegen.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Foto ~ 1) Afbeelding 2) Afbeelding van een persoon 3) Afdruk 4) Beeldopname 5) Beeltenis 6) Fotografisch portret 7) Grieks voorvoegsel 8) Illustratie 9) Kiek 10) Kiekje 11) Momentopname 12) Opname 13) Persoonsafbeelding 14) Plaat 15) Plaatje 16) Portret 17) Positief beeld 18) Shot 19) Snapshot 20) Uitvergroting 21) Vakantieherinnering 22) Zichtbare voorstelling

Na elke zomerperiode moet ik altijd even binnensmonds grinniken, als familie en vrienden hun vakantiefoto’s, of nog erger, video’s, willen laten zien. Wat je dan mag aanschouwen, is werkelijk het toppunt van tergende Westerse weelde. Een biertje bij de barbeque, een worst op de grill, of wiebelende tenen in het dichtstbijzijnde zwembad. Ik zie dan maar bitter weinig van het prachtige natuurgeweld, of het is toevallig Ome Jan die van een prachtige skiberg voorbij komt sjesen.

Mijn eigen foto’s, vakantiefoto’s, zijn daar meestal het tegenovergestelde van. En dan nog, weet ik dat ik er nog steeds net niet dat goede licht bij kon toveren. Of het gevoel erbij, omdat je geraakt werd en dat moment van overweldiging wel moest vastleggen. Omdat je die ander zo graag wil confronteren met die wondere schoonheid van onze wereldse natuur…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: