#WOT deel 8: cadeau

Een erfenisje, dat door onze ouders netjes op een bankrekening werd gezet, kwam in mijn puberteit vrij. We mochten er iets van waarde voor kopen. Grappig genoeg was de keuze voor ons, broer en zus, allebei hetzelfde, namelijk een stereotoren. Dat waren in die tijd nog eens grote bakbeesten. Alles zat erop en eraan. Knopjes, schuifjes, metertjes en mijn absolute favoriet: de volumeknop. Die was groot. Ik raakte terstond tot over mijn oren verliefd op het ding.

Natuurlijk hadden we al een kleinere platenspeler. Je weet wel, zo’n vinyl geluidsdraaggeval waar je een naald op moest laten balanceren. Kinderplaten, ABBA en later The BeeGees, totdat ik rond de tijd van de komst van my very first stereotoren the Beatles ontdekte. Een half jaar later werd John Lennon doodgeschoten en door deze fatalistische daad werden ze daarom misschien nog wel veel belangrijker in mijn leven. Ik ontdekte niet alleen hun muziek, maar hun humor deed nog veel meer gewicht in de schaal leggen.

Moet ik niet vergeten te melden dat we ook een video recorder aanschaften rond die tijd. Mijn ouders waren echt best hip. En we gingen mee met de tijd. Wat zij toen nog niet konden bevroeden is dat ik van het hele gezin deze recorder het meest zou gebruiken. Ik nam echt alles op wat er aan live muziek op tv kwam. En keek het uitentreuren nog meerdere malen terug. Iedereen werd er dol van, behalve ik dan.

Tot zover, de muziek die een belangrijke rol speelt in mijn leven.
Want hee, er zijn zoveel geschenken geweest waar ik heel blij mee was. Samen met moeders een auto (Honda Civic) aanschaffen. Toen ik eenmaal slaagde voor mijn rijbewijs was ik qua rijstijl bijna niet te houden. Chaufferen is nog steeds een van de fijnere dingen in het leven.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Cadeau ~ 1) Aardigheid 2) Aangeboden geschenk 3) Donatie 4) Dotatie 5) Dat geschenk kost niets (crypt.) 6) Geschenk 7) Gift 8) Om niet 9) Present 10) Presentje 11) Surprise 12) Schenking 13) Voor niets present 14) Voor niets present (crypt.) 15) Waardoor iets van eigenaar verandert

Van een buurman kreeg ik het boek De Celestijnse Belofte van James Redfield, en dat opende voor mij toen ogen. Het was misschien niet zo’n heel erg literair boek, maar af en toe grijp ik er nog graag op terug. Heel interessant als je het toeval in je leven een belangrijker rol wil geven.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord op de site van drspee.nl, waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 8: cadeau”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: