#WOT, deel 8: krant

Bijna altijd online kunnen zijn heeft als absoluut nadeel dat ik dan weer last krijg van nieuwsgierigheid en toch maar weer het nieuws lees. Blijkt dat daar een heuse kreet voor is uitgevonden: FOMO (fear of missing out). Nu met de recente ‘ontwikkelingen’ loopt dat echt de spuigaten uit. Om mezelf enigszins te beschermen streef ik nu naar het leven van de volgende kreet: JOMO (joy of missing out). Ik mag van mezelf alleen ’s morgens en ’s avonds wat nieuws bijeenschrapen, dat om mijn nervositeit nog enigszins te beteugelen.

Het #WOT woord van deze week is

Krant = 1) Blad 2) Bode 3) Communicatiemiddel 4) Courant 6) Dagblad 7) Gazet 8) Massamedium 9) Nieuwsblad 10) Ochtendblad 11) Periodiek.

Fysiek kranten lezen doe ik niet meer

Ik heb dan ook geen abonnementen meer. Al het nieuws dat ik binnenkrijg komt van het nieuws op tv, of online. En om je heel eerlijk te bekennen mis ik het dan ook niet echt. Al wilde ik me vooral vroeger zeer interesseren voor columns. Zelfs die zijn ook online of in boeken te vinden.

Er waren wel tijden dat ik op zaterdag de dikke modus kocht. Dan waren de zaterdagmiddagen zeer goed besteed. Onderwijl een was draaiend. Een biertje, nootje en dan maar de krant lezen. Mijn feline vriendjes vonden dat ook altijd supergezellig, getuige het feit dat ze zich vrolijk drapeerden op dat deel van de krant wat ik aan het lezen was.

Maar iets in mij knapte er plotseling zo rond mijn 40ste, want dat nieuws, moest dat nou per se negatief zijn altijd? Waarom las je nu werkelijk nooit eens die positieve noten? Waarom louter onheil, behalve in kleine achterafhoekjes waarin heel af en toe een positief geluid doorklonk?

Dat was dan ook eigenlijk het einde van mijn goed bestede zaterdagmiddagen. Behalve dan dat de rest van mijn eigen voorzieningen wel doorgingen.

Soms denk ik wel eens, de mens is veerkrachtig genoeg om gezamenlijk tot goede daden te komen. Dat zou men eens krachtig kunnen samenvatten in een eigentijds nieuwsblad. Soms denk ik dat ikzelf zo’n inspanning moet inzetten om dat dan ook te bewerkstelligen. Ware het niet, dat ik altijd weer briljante vondsten tot uiting wil brengen, misschien wel in de vorm van een positieve e-zine. Maar dat ik daarna weer word afgeleid door andere zaken, waardoor ik het niet blijf bolwerken. Al zie ik wel steeds weer frisse mooie uitdagingen in mijn brein opploppen.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags ,

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: