#WOT deel 8 van 2015: geluid

M’n ouders moeten wel een vluggertje gehad hebben waarvan ik het resultaat ben. En daarbij de zaken niet goed (genoeg) afgehandeld. Zo mopper ik vaak als ik hun er op wil aanspreken in relatie tot mijn persoon. Ik ben geboren met een heel dikke keel, mijn schildklieren waren door de medicatie die moederlief slikte tot buitenproportionele verhoudingen gezwollen. Dit heeft consequenties gehad op beide slakkenhuisjes die weer mijn gehoor aantastten.

Tot mijn zesentwintigste heb ik slecht tot niet gehoord, lekker rustig, daarna adviseerde mijn KNO-arts me hoorapparaatjes te proberen. Ik moest wel even wennen aan dat idee. Ik dacht nog bij mezelf dat ik me daartoe niet oud genoeg voelde, maar hij wist me te overtuigen met een proeftijd van zes weken.

Aarzelend zette ik helemaal alleen die stap. De dag dat ik ze mocht indoen ging er een wereld voor me open. Zelfs het fluiten van de vogels buiten was een openbaring. Al schrok ik me dan wel lam van een bus die vlak voor me met piepende en krakende remmen stopte.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Geluid ~ 1) Gerucht 2) Hoorbare klanken 3) Hoorbare bol tussen het geld (crypt.) 4) Klank 5) Muziek 6) Rumoer 7) Stem 8) Schel 9) Toon 10) Voortgebrachte klank 11) Wat men kan horen

Geluid is voor mij dus een optie.
Als ik wil benut ik mijn apparaatjes. Als ik dat niet wil, laat ik ze uit.
Geluid is voor mij soms een noodzaak, maar meestal niet.

Na een hele drukke dag, met veel geluiden, gezoem en lawaai is het heerlijk thuiskomen in de wetenschap dat je ze eventjes naast je neer kunt leggen. Even dat moment nemen om weer in totale ZEN-modus te komen. Dat heb ik vaak even nodig.

Geluid is voor mij dus heel tweeslachtig. Soms waan ik me veilig door de geluiden die ik hoor van mijn buren. Bij een overmaat ervan weet ik me ervan verzekerd dat ik ook zonder mág. En ik weet bijna zeker dat een boel mensen daar best eens afgunstig op kunnen zijn. Zij hebben die keuze immers lekker niet…

Doe ook mee met de #W(rite) O(n) T(hursday). Het woord van vandaag werd aangereikt door @drspee en staat daar

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 gedachten aan “#WOT deel 8 van 2015: geluid”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: