#WOT deel 9: spiegel

Vanmorgen raakte ik zomaar in gesprek na een vraag in een Facebook-groep. Gedurende het gesprek legde de ander mij een soort van spiegel voor… ‘Ik moest niet alles zo negatief opvatten’, ‘ik reageerde te heftig’ en ook ‘ik trok het me persoonlijk aan’. Ik heb mijn verbazing over die ietwat ‘persoonlijk getinte verwijten’ tijdens dat gesprek duidelijk geuit. Het slot van het verhaal was dat we uiteindelijk weer op één lijn kwamen.

Het verbaast me altijd weer dat iemand het probeert te winnen door gebruik te maken van subversieve technieken. Terwijl mijn antwoorden er mijns inziens op toegespitst waren, louter te informeren. Maar naar bleek, waren dat niet de antwoorden waar zij op zat te wachten. Dus dan maar gebruik maken van ‘persoonlijk getinte verwijten’.

Ik lach er dan om op dat moment. Laat blijken dat ik juist daar niet van gediend ben. En dat dat het gesprek ook niet ten goede komt. Je dringt iemand in een soort van verdediging, die nergens voor nodig is.

Het #WOT-woord van afgelopen donderdag was:

Spiegel ~ 1) voorwerp dat beelden terugkaatst van objecten die zich ertegenover bevinden 2) (medisch) gehalte van een bepaalde stof in een vloeistof, met name in het bloed

Maar zo’n spiegel, dwingt me achteraf, toch eens heel eerlijk het gesprek terug te lezen. En me af te vragen, of er misschien toch een kern van waarheid in die ander’s verwijten zat. Edoch, ik kan nog steeds niet ontdekken, waarom men zulk soort conclusies zou moeten trekken. Tenzij ze per se haar gelijk probeerde te halen, hiermee.

Nee hoor, mijn ergernis heb ik inmiddels laten wegwaaien tijdens mijn ochtendwandeling, want sommige spiegels zijn toch echt te verwaarlozen…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 9: spiegel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: