#WOT deel 1: verbinden

Mond-tot-mond reclame, daar moet ik het van hebben, these days. Het mooie daaraan is, dat men te spreken is over mijn inzet en werkvlijt. Dat vind ik altijd een groot compliment. Ga ik van groeien en bloeien, zeg maar.

Neemt niet weg, dat ik het nog altijd moeilijk vind om in als die verbinding eenmaal tot stand is gebracht van die ander te vragen wat er tegenover zou moeten staan als ik op #dtv-basis iets voor die ander doe. Eigenlijk zou ik een lijstje met wensen moeten opstellen.

Verbinden ~ aaneenvoegen, binden, combineren, conjugeren, copuleren, engageren, samenbundelen, schakelen, aaneenschakelen, aanhechten, aansluiten, breien, koppelen, liëren, paren, samenvatten, samenvoegen, verenigen verplichten omzwachtelen

Op zich vind ik het altijd zelf prettig als ik taken snel kan verrichten, maar dat betekent dat die ander vrijwel geen inzicht heeft in welke taken ik uitvoer, en welke hoeveelheid aan werk dat behelst.

Dus tegenwoordig geef ik vrij nauwkeurig aan wat ik allemaal doe. Nadien zijn relaties meestal zeer verbaasd, dat het opzetten van een website zoveel meer aan handelingen en onderhoudsklussen bevat dan zij in eerste instantie konden denken. Bevroeden.

Het is zonder meer interessant hoe ook binnen een website alles weer verbonden blijkt. Als een kwetsbaar touwtje hangt een site aan elkaar.

Maar dan moet je wel totale openheid geven. Dat is mensen betrekken bij hun eigen ding. En eigenlijk, probeer ik altijd weer dat enthousiasme van alles ‘zelluf’ doen over te brengen. In de wetenschap, dat als ik het kan, die ander dus ook.

Ik ben dus die daadwerkelijke verbinding tussen de website en zijn gebruiker. Tussen WordPress en blogger in spé of – indien men nog geen gebruik maakte van WordPress – de meer ervaren website-gebruiker. Ik ben dat draadje dat alles duidelijk moet maken. Ik spin de draadjes aan elkaar.

Dat is een dagtaak. Maar wel een mooie. Omdat ik merk dat men – zodra men die verbinding met zijn eigen site heeft – een nieuw – online – leven gaat leiden. Eentje waarop men terecht trots mag zijn…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

11 gedachten aan “#WOT deel 1: verbinden”

  1. Wat een mooi inzichtelijke blog Irene! Ik ben blij met de kennis en kunde die je deelt, door jou leer ik nog steeds bij. Door jou ben ik verbonden met mensen die ik anders nooit had leren kennen.
    Door jou krijg ik steeds meer verbinding met mijn denken en mijn tien vingers blind typen. Dank je. Kus.

  2. Dat klopt helemaal, jij spint al mijn draadjes tot een prachtig koord!
    Ik denk dat ik zeker inzicht heb in hoe vreselijk veel werk en tijd dit kost. Had in mijn werk de verantwoordelijkheid voor de website die door een groot bedrijf werd gebouwd – wat een klus!
    En wat ben ik blij met jou, zou zonder jou nooit hebben bereikt wat ik nu heb – dat enorme plezier in mijn blog!
    Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: