‘Maar, waarom dan niet?’ was haar vraag op mijn relaas dat ik tot dusver geslaagd was in mijn single status, geen kids, en toch al bijna van middelbare leeftijd. Veel mensen schijnen nog steeds te denken, dat je als je single bent wel dat overgebleven lelijke eendje zal zijn.

Daarentegen kan ik natuurlijk ook stellen dat dames die wel getrouwd zijn of partner hebben, maar desperate waren en elke man of vrouw als potentieel trouwmateriaal hebben ingeschat. Zo van: ‘Kip, ik heb je!’ Zover heb ik het – gelukkig – nooit geschopt. En als ik goed luister naar de troubles van mijn vrienden, is single zijn en blijven ook een solide manier om een vechtscheiding te voorkomen.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Vangnet ~ 1) Beveiliging onder een trapeze 2) Bodemvoorziening voor uitkeringen 3) Buil 4) Circuswerktuig 5) Dassenet 6) Het kan een val breken 7) Reddingsmiddel 8) Redmiddel 9) Slagnet 10) Sociale omgeving 11) Soort net 12) Springnet 13) Vanggaren 14) Vangwerktuig 15) Vissersgerei

Zo’n status, en hoe bourgeois wil je ’t hebben, doet er immers niets toe. Wat er naar mijn mening wel toe doet, is een goed vangnet hebben (inderdaad Martha). Dat mag in elke vorm, goede vrienden, goede buren en fijne kennissen die belangstelling voor me tonen. En had ik al gezegd dat ik een goede band met di mama heb? Bovendien geven mijn feline vriendjes fijne wellness-trainingen vanaf mijn sofa.

Overigens zit mijn haar ook altijd goed, dus vandaar geen problemen met het single zijn. Al heb ik nog steeds altijd dat gevoel dat ik het moet uitleggen en in de verdediging moet springen. Vanaf vandaag stop ik daar definitief mee. En zal op elke vraag in die richting gewoon lekker mijn tong uitsteken. Lekker pûh…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.