’t Verbaast me nog dat ik als baby melk dronk dan wel accepteerde als vorm van voedsel. Wat ik me ervan herinner is dat het die smerige slijmtoestand in je keel achterliet. En echt, het heeft me sindsdien jaren van mijn leven gekost om daar overheen te klauteren. En dat geldt ook voor alle overige zuivelproducten. Ik lust ze niet of nauwelijks.

Dat dacht ik nog toen ik ’t #WOT-woord van vandaag te verwerken kreeg:

Kaas ~ 1) Brie 2) Belegsel voor brood 3) Beleg 4) Broodbeleg 5) Broodbelegsel 6) Dessert 7) Edammer 8) Eetbare letters (crypt.) 9) Franse zangeres 10) Hartig hapje 11) Hartig broodbeleg 12) Jongensnamen 13) Melkproduct 14) Nagerecht 15) Voedingsmiddel 16) Voornaam 17) Werk van Willem Elsschot 18) Zuivelproduct

Nog steeds zul je me niet graag stiekem een stukje kaas zien wegnemen. Of er moet een stevig stuk augurk en Amsterdamse ui aan steken. Het mag ook gesmolten weglekken tussen twee halfjes pita.
Zelfs nadat men me al die jaren heeft bezworen dat kaas iets is dat je moet leren waarderen. En leren eten.

De weerzin blijft bestaan.

Iets vertelt me dat kaas een overschat voedingsmiddel is. Maar ja… ik ben dan ook die pedante fastfoodjunk.

Het #W(rite) o(n) T(hursday)-woord werd ook vandaag weer verzonnen door @drspee en staat daar.