#WOT deel 10: afspraak

#

Trouw zijn én blíjven aan jezélf, da’s wel de meest intrinsiek evenwichtige afspraak die ik in hoogst eigen persoon kan maken. Als ik dat niet kan waarmaken richting mezelf, of na verloop van tijd constateer dat ik inboet, dan is dat voor mij dé legitieme reden om die ander te verwaarlozen.

Ga maar na, als je die afspraak hebt lopen, en je bent op een gegeven moment niet langer loyaal aan jezelf maar een blinde volgeling van die ander mét zijn eisen dan weet je een ongelooflijk chagrijn op jezelf af te roepen. Er komt dan een moment dat je jezelf weer met trouwe ogen bekijkt en voor jezelf de beslissing neemt om assertief te worden, waar dat al veel eerder aan de orde had moeten zijn.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van gisteren was:

Afspraak ~ 1) Afspraakje 2) Akkoord 3) Agreement 4) Bedinging 5) Convenu 6) Contract 7) Convenant 8) Liaison 9) Mondelinge regeling 10) Overeenkomst 11) Pact 12) Regeling 13) Rendez-vous 14) Schikking 15) Stipulatie 16) Toewijzing 17) Verbintenis 18) Verdrag

Laatst constateerde ik dat nog eens fijntjes. Er zijn dan ook nog van die mensen die je naar je mond praten om iets van je gedaan te krijgen, ze zijn het bij wijze van spreken altijd met je eens voor zolang een zogenaamd stilzwijgende afspraak bestaat. De schellen vielen me van de ogen op een bepaald moment. En dan is de liefde wat mij betreft spontaan voorbij.

Dat trouw zijn aan jezelf is iets om te overwegen voordat je überhaupt in een afspraak stapt. Je kunt voordat je ergens instapt een heel andere motivatie hebben, die na verloop van tijd een andere betekenis krijgt. After all… is niet veranderlijker dan een mens…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord op de site van drspee.nl, waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: