#WOT deel 10: vrouw

“Cups up!” zul je me horen roepen, als ik weet dat die ander dat kan gebruiken. En geloof me, meestal kan een vrouw dat ook hard nodig hebben. Laat leeftijd daarbij vooral geen rol spelen, want of die voorgevel nou eerder Noord- dan Zuidwaarts zweeft, mijn support op zo’n moment levert beslist een glimlach op. En dat kan men af en toe best gebruiken. Zelfs ik.

Wijsheid komt met de jaren, geloof ik. Het heeft me zelf ook ettelijke jaren gekost, om eindelijk te snappen dat de door entertainment en het journaille toegebrachte schade door notabene onszelf teniet moet worden gedaan. Het is onze bloedeigen taak om door dat soort zeepbellen heen te prikken. Dat we maar hard mogen lachen om dames die in een film als slachtoffer schreeuwen in paniek. En dat de held van zo’n film ons dan moet ‘redden’. Hallelujah. Of als we weer ‘es van een vendetta mogen lezen tussen twee zogenaamd rivaliserende filmsterren of zangeressen. Zijn we weer aanbeland bij dat typische dogma. Gelooft u het zelf?

Het #WOT-woord van vandaag is:

Vrouw ~ 1) mens van het vrouwelijk geslacht 2) echtgenote: groeten aan je vrouw 3) (kaartspel) naam van een kaart; = koningin: ruitenvrouw 4) bazin, vrouwtje (3): (tegen een hond) kom maar bij de vrouw

Van de week hoorde ik op de radio dat we er nog lang niet zijn, qua topjobs en salariëring. Er wordt meer aandacht aan geschonken, zegt men.

Ondertussen kunnen we wel iets. En geloof ik dat ik, jij, zij, ja wij dus, gewoon door moeten ploeteren. We zullen dat pad moeten banen voor onze moeders, zusters, nichtjes, kinderen en zelfs kleinkinderen. Dat kan eigenlijk alleen als we ons verstand op nul zetten. En als een waanzinnige onze namen in een boom kerven, opdat men zal weten waar we toe in staat zijn. Van luieren kan geen sprake zijn, maar luieren hadden wij vrouwen toch al nooit begrepen…

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk Martha terecht.

0
0

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: