#WOT deel 13: (sociale) onthouding

#

Ben er helemaal niet goed in, eigenlijk, dat kille afstandelijke. Ik ben iemand van kusjes geven, liefst drie, bij begroeting. Ik ben juist iemand, die graag een hand op een ander zijn schouder/been/arm legt ter bemoediging. Ik ben zeer fysiek ingesteld, dus.

Dat wordt niet altijd op prijs gesteld, zeg maar. Heb ooit een manager (een advocaat in de dop) gehad die een klacht bij mijn supervisor tegen mij heeft ingediend, omdat ik het aldus waagde een hand op zijn arm te leggen. Ik schrok me wezenloos van deze actie. En heb mezelf niet éénmaal, maar liefst driemaal, moeten verontschuldigen. Tot tranen toe, mijnerzijds, moet ik je eerlijk bekennen. Was er werkelijk een weinig beledigd door.

Het #WOT-woord van vandaag is:

(Sociale) onthouding: nalaten iets te doen, het niet doen of gebruiken van iets

Terug naar onze maatschappelijke situatie. Er wordt van ons verlangd dat we die anderhalve meter afstand (‘social distancing’) in stand houden. En het doet me oprecht plezier dat men dan wel achteruit deinst, maar dat men daarbij toch een enigszins verontschuldigend glimlachje tevoorschijn tovert. Want we weten natuurlijk allemaal, hoe volstrekt absurd deze situatie voor de mens is.

Doe jij ook mee?

En jij? Hoe ga jij om, met social distancing? Hoe voelt dat voor jou? Kun je situaties schetsen, waarin jij je daar goed of juist minder goed bij voelt?

Ik lees het weer graag in jouw eigen #WOT en vervolgens hieronder, in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: