#WOT, deel 15: spelling

#

Zo vaak dat ik constateer dat men nog steeds ‘ik word’ met ‘dt’ – of elke ik-vorm met ‘dt’ – schrijft. Zo vaak ook, dat ik dan denk dat ik wil corrigeren. Maar ik weet wel beter, want op het moment dat je er iets over roept, maak je geheid zelf ook een loeiharde spellingsfout. Dus laat ik het dan maar achterwege. Uiteindelijk ben ik ook maar een mens van vleesch en bloedt. (Dûh.)

Het valt me trouwens op, dat mensen die gestudeerd hebben over het algemeen nog vaak dat soort ergerlijke foutjes maken. Nu vind ik persoonlijk dat gestudeerde mensen bijzonder zijn. Ze weten veel, maar toch ook niet alles. We hebben soms allemaal ‘last van oogkapjes’ voor wat betreft ons eigen handelen.

Het #WOT woord van deze week is:

Spelling = 1) Schrijfwijze van woorden 2) Formulering 3) Schoolvak 4) Schrijfwijze 5) Vorm waarin woorden geschreven worden

In de bres

Zo spring ik soms wel eens in de bres ten overstaan van die bijzondere taalpuristen, die menen dat bijvoorbeeld bloggers met dyslexie niet zouden mogen bloggen of schrijven.

Mijn punt is, dat iedereen moet mogen schrijven of bloggen.

Uit het verhaal begrijpt men immers heus wel wat de kern is.

Mede om die reden houd ik vaker mijn mond dicht. Al daarom al denk ik, dat spontaniteit ook moet mogen.

Respect voor die ander

Tja, dat begint uiteindelijk ook bij jezelf. En ik weet dat ik vaak een nieuwe blogpost té vroeg online gooi, zonder even de tekst te checken op typo’s of andere mishap’s.

Dat zit ‘m een beetje in de aard van dit beestje. Noem het spontaniteit. Of temperament. Noem het ongeduld, desnoods. Het leuke is, dat men mij ook nooit verbetert, terwijl dat wel mag. Graag zelfs.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

1
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.