#WOT, deel 16: cijfers

#

Het begon al leuk, in de brugklas van het VWO. Sommige vakken waren echt niet aan mij besteed. Ik noem wis-, natuur-, scheikunde maar ook biologie hoefde van mij niet zo. Ik denk dat het ontleden van die ene dode kikker in mijn directe zichtveld, iets te veel was voor mijn nog tere zieltje, destijds.

Wiskunde was letterlijk een ramp. En niet alleen voor mij. Want dat lag echt niet aan de kwaliteiten van mijn lerares destijds. Ze heeft het zo hard geprobeerd namelijk. Ik moest vaak nablijven en dan hamerde ze op zaken die mijn interesse absoluut niet had. Ik staarde liever het raam uit, naar de verre horizon, de vogels die vrij vlogen. Vrijheid, blijheid. Ik noemde middelbare school dan ook wel (horror): mijn concentratiekamp.

Het #WOT woord van deze week is

Cijfers = 1) Getal 2) Schoolprestaties (in een rapport of cijferlijst)

Zelfs mijn broer en vader hebben úren na schooltijd getracht me wiskunde bij te brengen. Maar alles wat ik deed was grapjes verzinnen op de onzinnige feiten dat a+b best wel eens een c kon worden. Waar had ik die ongein allemaal voor nodig, immers. Uiteindelijk bleek dat al die bijlessen overbodige luxe waren geweest. Ik vertoefde immers in heel andere, schijnbaar, hogere pubersferen.

Nu járen later, peins ik nog wel eens vertwijfeld over mijn middelbare schooltijd. Ik vraag me dan oprecht af, of ik het niet eens netjes moet afronden. Of ik het in deze gemoedstoestand, die van die wat oudere wat belegen oudere taart, zou kunnen presteren om die verloren tijd in te halen. En om mijn eigenwaarde daarmee op een nieuw hoogtepunt te brengen.

Het zal er ongetwijfeld vast wel eens van komen. Want eigenlijk heb ik gemerkt dat het louter een gebrek was aan motivatie, en dat ik beslist een zeer logische denker ben. Dat blijkt wel uit mijn interesse op het gebied van ruimtelijke vormgeving en webdesign.

Ooit zal het gebeuren dat ik mijn puberjaren toch wel voorbijstreef? Ja toch? Niet dan?

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.