#WOT deel 16: hebbeding

#

Zo langzamerhand word ik wat vatbaarder voor reclame, zowel on- als offline. Ik klik werkelijk overal op, maar ben ook in staat het weer weg te klikken of uit mijn gedachten te bannen. Hoewel een duurdere camera, of een luxe koffiezetapparaat met bonen, me nu in het bijzonder aanspreekt.

Wat heet, ik speur elke dag weer op verhuisdieren.nl. Of ik een maatje kan vinden voor mijn kater die nu alleen is, en dat speelkameraadje zo danig lijkt te missen. Then again, kan ik niet echt kiezen tussen een kat of een hond. De enige gedachte die me tegenhoudt, is dat mogelijke financiële plaatje, mocht die nieuwe aanwinst binnen ons kleine gezin, niet zo gezond zijn. Je weet wat je hebt, uiteindelijk, maar niet wat je krijgt.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Hebbeding: 1) iets wat je graag wil hebben 2) gadget 3) snuisterij

Er zijn natuurlijk ook nog gavere hebbedingen. Zoals een Smeg koelkast. Gelukkig doet die van mij het nog, maar anders wist ik het wel. Of een MacBook, ook weer van Apple natuurlijk. Maar hee, heb ik het werkelijk nodig?

Ergens heeft dat speuren vast iets te maken met tussentijdse verveling mijnerzijds. En ook lijk ik op zoek te gaan naar noviteiten. Iets leuks, iets nieuws, iets aanlokkelijks onder de zon. Er zal vast een psychologische verklaring voor te vinden zijn.

Voor nu, houd ik me maar aangenaam bezig met de zonneschijn buiten. En verban de leuke dingen naar een later tijdstip. Dat uitstelgedrag is niet alleen goed voor mijn portemonnee, merk ik. Mijn huis staat al veel te vol.

Doe jij ook mee?

En jij? Zie jij nu ook wonderbaarlijk veel hebbedingen, plotseling? Of, waag je je daar niet aan?

Ik lees het weer graag in jouw eigen #WOT en vervolgens hieronder, in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: