#WOT deel 16: meter

#

De zon schijnt. Ik sip af en toe tevreden van mijn sprankelende icetea met veel ijsblokjes. Al kan ik tussendoor wel wat wrevels bedenken, want het betekent ook dat ik meters aan winterkleding en -schoenen moet bergen, en mijn zomervoorraad tevoorschijn moet toveren. Dat is nog een heikel klusje. Ik kan never nooit niet die vileine stemming vinden om de helft maar te dumpen. Dat moet wel. Is zelfs erg nodig. Maarrrr… neem mezelf voor om het dit jaar te stellen met mijn wat karige voorraad aan zomerjurken.

Want wat heb je van al die meters kleding werkelijk nodig als je toch maar mooi dat luiewijvenbruin wil vergaren?

En dan het balkon. Die mag ik ook wel eens opleuken qua meters. Even kijk ik naar de diverse balkons onderweg naar huis.
Ik woon in een buurt waar men gelukkig wel schroomt om niet hun slipjes met vergane remsporen buiten op een washek te laten drogen. Want brrrrr…

Meter ~ 1) Afstand 2) Afstand van 100 cm 3) Afstandsmaat 4) Bepaald aantal 5) Bepaalde lengtemaat 6) Deel van een auto 7) Doopfiguur 8) Doopgetuige 9) Doopmoe 10) Doopmoeder 11) Eenheid van lengte 12) Eenheid van maat 13) Engelse lengtemaat 14) Gereedschap 15) Gereedschap van een timmerman 16) Getuige bij doop 17) Geijkt apparaat

Ik zie Meters.Blauwe.Lucht. Felblauw. Af en toe zie ik een vleugje wit, wat warempel doet herinneren aan een wolk. Af en toe vliegt een wesp voorbij, die afkomt op de aardbeienjam wat zó lekker smaakt op Turks brood. Normaliter zou ik een vliegenmepper pakken om het vliegende beest van me af te slaan, maar vandaag is mijn stemming reuze laconiek. Ook zij hebben het recht om te leven, immers.

Ik denk aan meters. Hoe ik gegroeid ben sinds een paar maanden. Meters, misschien niet fysiek, maar wel in een robuuste en krachtiger mindset.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Zij schrijft de #WOT nu sinds 2014.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.