#WOT deel 17: betweter

#

Soms vraag ik het me weleens af, of dat vraagteken op mijn voorhoofd staat getatoeëerd. Je bent ‘gewoon’ in gesprek met iemand, en tijdens of nadien vliegen de – ongevraagde – adviezen om je oren. Terwijl je notabene nog niet eens uitgesproken was, weet men het antwoord bij voorbaat al. Ik meen dat het een gebrek is aan die ontzettend goede kwaliteit die maar weinigen bezitten: kunnen luisteren.

‘t Is een beetje de sign of the times, lijkt wel. Iedereen wil of meent een expert te zijn. In iets.

Het L.E.V.E.N.?! Dat lijkt mij persoonlijk erg sterk. Toch doen boel mensen zich voor alsof ze het allemaal wel weten. Zelfs je eigenste leeftijdsgenoten.

Je hoort ze dan denken: ‘Been there, seen that, done that‘. En check a.g.a.i.n.

Dit is míjn leven. Ik doe en ervaar alles op míjn maniér. Vooralsnog is perfectie qua levenswijze helegaar nog niet uitgevonden, wat heet: aan perfectie heb ik zelfs een broertje dood. Leer je niets van. Voel je niets van. Dat zijn regels, een soort routine, wat je conform die ander zou moeten nastreven.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Betweter ~ 1) Bemoeial 2) Eigenwijs 3) Eigenwijs mens 4) Eigenwijs persoon 5) Eigenwijze 6) Frik 7) Iemand die alles beter meent te weten 8) Iemand die altijd tegenspreekt 9) Pedant 10) Protocol 11) Pruttelaar (Zuid-Nederlands) 12) Regelneef 13) Waanwijze 14) Weetal 15) Wijsneus

Toch, soms, doe ik het – God forbid – zelf ook wel eens, als ik met een jonger iemand in gesprek zit. Ik haast me dan als excuus nadien vast te stellen, dat ik alles ook maar gis of raad, want ik doe in het leven ook maar louter wat mij het beste dunkt. Hoeveel weet ik immers meer dan iemand die wat jaartjes jonger is? En wie zit er werkelijk te wachten op ‘ongevraagde’ adviezen? Alleen betweters bemoeien zich overal mee en menen alles beter te weten, immers.

‘Opoe!’ spreek ik mezelf dan vermanend toe. ‘Nóóit meer doen…!’

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha terecht.

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

1 comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: