#WOT deel 19: kauwgom

#

Het is maar een houding van zo’n over de top kauwende mens, denk ik dan maar. Men weet zich dan tenminste een ietwat onverschillige stijl aan te meten. En ik houd niet van dat soort types. Daarachter verschuilt zich meestal een wat problematische of complexe natuur. In my humble opinion, that is.

Kauwgom is wat mij betreft dus uit den boze. Totdat ik honger krijg. Of ik die sigaret voor heel even uit mijn leven wil verbannen. Op zo’n moment heb ik er dan wel behoefte aan. Het punt is dat ik na verloop van tijd echt heel asociaal met open mond ga zitten spelen met de kauwgom. Dat is niet om aan te zien. En gelukkig word ik er zelf meestal moe van, zodat ik het weer uitspuug in de eerstbeste prullenbak die ik tegenkom.

Je raadt het al, het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van deze week was:

Kauwgom ~ 1) Bubblegum 2) Gom met etherische olie en suiker om op te kauwen 3) Kauwgum 4) Lekkernij 5) Snoep 6) Snoepgoed 7) Vogellijm als snoepgoed (crypt.)

Ik ken teveel mensen die er een potje van maken, zelfs een spelletje, voor wat betreft het achterlaten van hun speekselstaaltjes. Op de vreemdste plekken kom je dat dan tegen. En ik vind dat ronduit smerig, maar het schijnt amusant te zijn. Vooral als je bijvoorbeeld haast hebt om de trein te halen en je schoen blijft plakken en je een halve buiteling maakt. Zie je het gebeuren?

Het is zo’n uitvinding die wat mij betreft niet echt had gehoeven, die ik schaar onder dezelfde noemer als een tv-uitzending als ‘Funniest Home Video’s’. Daar kan ik ook niet naar kijken vanwege de ongelooflijke stommiteiten die daarin voorkomen, maar dat terzijde.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus @DrsPee.

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: