#WOT, deel 2, 2021: oefening

Had een piepklein agendaatje gekocht voor dit nieuwe jaar. Je-weet-wel zo’n papieren ding, om elke dag wat lichtpuntjes in te noteren. Dat blijkt nog een hele oefening te zijn. Op sommige dagen kom ik er gewoon niet toe. Dan prakkeseer ik me suf.

Het #WOT woord van deze week is:

Oefening = 1) Africhting 2) Bekwaming 3) Exercitie 4) Het bekwaam maken door herhaling 5) Manoeuvre 6) Opgave 7) Repetitie 8) test 9) Training.

Nu staat dat kleine prachtige boekje onbeschreven te zijn. En dat jeukt. Elke dag opnieuw. Maar dat heb ik wel vaker. Ik koop dan prachtig mooie hardcovers met nog onbeschreven blad en durf mijn gedachten er dan niet op los te laten.

En elke dag herhaal ik die exercitie van lichtpuntjes vastleggen. Sla het dan voor het slapengaan maar in mijn brein op, in plaats van in dat agendaatje.

Maar ergens is dat belachelijk, natuurlijk. Dingen aanschaffen en ze dan achteloos voor de sier laten liggen, wachtende op dat juiste moment voor later.

Ik vertel mezelf dan niets zo goed als het nu. En dat ik er later, als ik eenmaal groot ben, vast en zeker, graag in terugkijk. En elke dag, vertel ik mezelf, dat dit juist een goede oefening is om positieve klanken door te laten leven. Tevergeefs. Het leven, zou je kunnen zeggen, dringt zich diep in me door. En ik laat dit zomaar verslabakken. Voor later.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: