#WOT deel 2: F5-en

“Je zegt dat je wijzigingen hebt aangebracht, maar ik zie niks qua aanpassingen…”

Is een vaak gehoorde zin als ik mensen bijsta met hun website. De print-screen knop of training hebben de meeste mensen al gehad, getuige de bijlagen bij mails die ik dan te zien krijg. Vaak antwoord ik:

“F5 eens! Dat mag!”

Met de uitleg dat een website zo geforceerd opnieuw wordt geladen, mét aanpassingen en al. Waarop men dan al stotterend en haperend excuses maakt, wat ook weer niet nodig is. Je moet immers op de hoogte zijn van dat truukje.

Het #WOT-woord van vandaag is:

F5-en ~ Verversen. Bij voorkeur heel vaak.

De wereld zoals het nu is, mag wat mij betreft ook even opnieuw herladen worden. Af en toe, als ik iets constateer dat fout gaat in de wereld hoor ik mezelf denken: “Potdorie, waar kunnen we dat mee F5-en?”

Of ik lees teveel slecht nieuws, of ik laat mezelf beïnvloeden door al die negativiteit. Het heeft momenteel z’n weerslag op mijn goede stemming. En moet ik eerlijk bekennen dat al die opinies over wereldse zaken op Sociale Media me niet in de koude kleren gaat zitten.

Ik hoor dan zo’n irritante blieptoon alsof je een fout antwoord geeft bij een kwis op tv. En roeptoeter er dan maar eens heel hard tegen mezelf: “Ook toe aan een F5-je?”

Je moet het leven zelf maken.

Vaak denk ik, als mijn innerlijke criticus me het leven al te zuur maakt, dat ik mezelf ook dringend moet resetten. Dat lukt vaak wonderbaarlijk goed. Ik focus dan op een positieve gedachte, en laat mezelf ervan doordringen dat ik mezelf mag F5-en en resetten, zo vaak als ik maar wil…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

0
0

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: