#WOT deel 21: BBQ

#

Ergens in wat stoffige VvE-documenten las ik destijds met grote schrik: ‘U zult niet Barbeknoeien op uw balkon’. En aangezien ik op een gezellige tweede verdieping woon, met nog wat balkons boven me, snap ik dat. Maar vaker wel dan niet, ben ik bijna de enige die zich daaraan houdt. Het levert me dus vaak tweestrijd op.

Recentelijk des temeer, daar ik dit jaar een leuk feest wil ter ere van mijn vijftigste verjaardag. Had ik reeds verteld dat dit zo’n cruciaal jaar is? Nee? Dan nog maar eens. Ik word dit jaar vijftig, maar wees gerust. Dat zou je écht niet zeggen.

Het punt is, ik ben dus jarig in oktober, op de helft van die maand. Dat is niet een datum waarop men over het algemeen nog steeds graag buiten verkeert, laat staan barbeknoeit.

Het #WOT-woord van gisteren was:

BBQ ~ 1) Buitengrill 2) Grill 3) Grill in de openlucht 4) Grillapparaat 5) Toestel om vlees te roosteren 6) Toestel om vlees in de open lucht te roosteren 7) Vleesmaaltijd 8) Vleesrooster 9) Vuur om te roosteren 10) Zomers roosterfeest

Maar niet getreurd, ik heb nóg twee feestjes dit jaar. Ik woon hier over minder dan een maand, reeds 20 jaar. En ik blog al 15 jaar. Dat is ook wel een – of meerdere – feestje(s) waard. Dus zit ik me nu te bezinnen om hier ergens in juli of augustus dit jaar eens flink huis te houden (lees: party time). Gewoon een flyer in de brievenbussen van de leukste bewoners alhier en wat familie, vrienden en kennissen uitnodigen. Ze mogen dan zelf hun favo drankjes en hapjes meenemen, ik ben de beroerdste niet.

Zodat we met z’n allen kunnen proosten met champagne, en eten van het zwartgeblakerd vlees van mijn grill, op de welwillendheid en grillen van de weergoden en natuurlijk de nog komende vijftig jaar.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: