#WOT deel 21: publiek

#

Eén van de vele redenen dat ik theater- en concertbezoek liever mijd is voornamelijk vanwege het publiek. Als slechthorende mis je altijd wel wat en voornamelijk de kern van een grap of de clou van een plot. Dus liever hoop ik ooit iets wat me interesseert op tv te kunnen terugzien.

En omdat ik word afgeleid – omdat er op dat moment altijd wat gebeurt – waardoor mijn aandacht verslapt van het podium. Het staat zo raar als je dan aan degene naast je vraagt: ‘Wat zegt ze?’ Bovendien stoor je daar het overige publiek mee, daar ben ik me wel van bewust.

Eén van mijn kwaliteiten is die van muurbloem spelen. Ik ben namelijk dol op ‘mensjes kijken’. Zet me bijvoorbeeld alleen op een terrasje en ik kan daar de ganse middag, avond, en nacht vertoeven met louter observeren.

En prompt dat je dan toch afgeleid wordt omdat je in gesprek raakt. En ik zo mijn genotzucht qua beschouwing weer verloren zie lopen. Bestaat daar reeds een verbod op: het niet storen van mensen die in hun eentje gezelschap voeren?

Ik weet dus niet zo goed een schuldige te benoemen, voornamelijk omdat ik zelf ogen én oren tekort kom.

Het W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Publiek ~ 1) Aanwezige mensen 2) Algemeen 3) Auditorium 4) Alom bekend 5) Bezoekers 6) Bekend 7) De mensen 8) De grote massa 9) De aanwezige mensen 10) De zaal van de overheid (crypt.) 11) Goegemeente 12) Gehoor 13) Gekend 14) Gemeen 15) In het openbaar 16) Kijkers 17) Kring van lezers 18) Luisteraars 19) Massa 20) Niet geheim 21) Notoir 22) Niet privé

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu Martha Pelkman.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: