#WOT, deel 24: reizen

#

Hoewel we in mijn jeugd vaak te vinden waren op een camping, of onderweg met de camper, is het begrip ‘reizen’ in mijn latere jaren ietwat verwaarloosd. Ik wil nu natuurlijk trots stellen dat ik vakanties als prettig ervaren heb, maar dat ik het geen absolute noodzaak vind.

Mooie herinneringen maken

Terwijl ik dat moment dat ik voor het eerst een Frans toilet bezocht nog altijd die sublieme ervaring vond. Want helaas, de wc-pot ontbrak. En mijn ouders stonden van een afstandje te genieten hoe ik deur na deur opende, om een gedegen toiletpot te vinden.

“Je moet mikken!” was hun respons, na een onverkwikkelijke lachbui.

Waarna ik huiverend nog eens kritisch dat geducht smerige poepgat bekeek.

Het #WOT woord van deze week is:

Reizen = 1) Een reis ondernemen 2) Een tocht maken 3) Forenzen 4) Onderweg zijn 5) Rondreizen 6) Toeren 7) Trekken 8) Zich verplaatsen 9) Zwerven

Op pad met die wc-rol

Ergens had het wel iets natuurlijk, op pad gaan met een wc-rol in de handen. Het heeft iets plats. Iets wat totaal tegen mijn natuur indruist. Gelukkig hou ik niet zo van dat perfecte. Iets houdt me dan ook altijd tegen om een hotel te boeken, waar je je voor ieder diner opnieuw moet opdoffen. Ik vertoef liefst de hele dag in een korte broek met topje, en flipflops die totaal versleten zijn.

Bijna geboekt

Als absolute Einzelgänger staat het idee van een single reis me dan ook absoluut aan. Het is er echter nog nooit van gekomen. Er was altijd wel iets, wat me dan tegenhield. Maar nu die verrekte corona-eisen wat versoepelen, verbeeld ik me dat ik ieder moment een nieuwe reis kan boeken. Al is het wat lastig kiezen, want een strandtype ben ik niet echt, ik wil immers ook iets proeven van de lokale cultuur.

En ergens in gedachten waan ik me dan reeds op een Jamaica, vanwege de relaxte reggaemuziek natuurlijk. Of zwem ik met dolfijnen op de Malediven. Of laat ik me voorzien van een cocktail heel relaxt die Thaise massage ondergaan.

En aangezien ik moeilijk kan kiezen, want wat is nu de beste optie, verdwaal ik alvast in mijn schier oneindige verzameling aan reismagazines. En die ene reis zonder wegwijzers, trekt me dan onverwijld het meest aan.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: