#WOT deel 28: passie

#

“En dan beginnen we nu aan je to-do-lijstje!” H. keek me vragend aan. Een to-do-lijstje? Gut-oh-gut, die had ik niet, ik wist altijd wel precies wat er moest gebeuren tijdens mijn werk. Dat zat in mijn kop en kwam er ook weer uit. Ik wist wat er van me verwacht werd. Maar deze manager was daar heel passioneel over.

Ik snapte direct, dat ook dit weer een stuk tijdverdrijf was. Je mocht immers minstens een half uur per dag besteden aan zo’n to-do-lijstje, maar daar had ik dus geen tijd voor. Of beter, ik had er geen tijd voor over, met deze mega-grote afdeling in mijn beheer.

Op maandagen werden er zo’n 5-8 vergaderingen gehouden. Dus je mag raden, wie de volgende dag gebukt ging onder het uitwerken van notulen. In den beginne ontwikkelde ik daar die passie voor schrijven en het heruitvinden van grappige uitdrukkingen, zodat men ze terug kon lezen met een big smile op hun pokerface. Maar na een half jaar zo’n vijf vergaderingen op de maandag te hebben gedaan, en de wetenschap dat notulen alleen door de Belastingdienst worden gelezen indien nodig, vatte ik ze in handige actie- en besluitenlijsten samen. Die werden tenminste wel gecheckt de week daarna.

Ik geloof dat die manager van de to-do-lijstjes mij altijd een apart mirakel vond. Edoch, kreeg ik altijd een goede beoordeling, met dat knipoogje altijd weer dat dat was ondanks het ontbreken van een zichtbare to-do-lijst. Ik moest op dat moment echt moeite doen niet in hysterisch lachen uit te barsten.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Passie

Mijn passie ligt daar in het afleveren van een compleet plaatje. En ik doe altijd nét iets meer om complete plaatje te vervolmaken. Alsof je er een soort van stempel aan toevoegt. Mijn innerlijke drive en werklust zijn blijkbaar hot items wat veel ex-collega’s niet licht zullen vergeten, als ik ze weer eens tegenkom. Dát, naast mijn temperament als het koffie-apparaat of kopieer-apparaat weer eens niet werkten.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Martha schrijft de #WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: