#WOT, deel 29: idee

#

Al maanden loop ik met het vage concept voor een mogelijk boek. Het concept is, zoals ik reeds zei, vaag, maar het blijft desondanks dus toch maar in mijn hoofd drammen of rondzingen, zo je wil.

In principe zou je dan zeggen dat het wel een goed concept moet zijn, ware het dat ik niet precies weet hoe ik een boek moet opzetten. Ik heb al eens een boek trachten te schrijven, en ik vond dat toch nog een verdraaid moeilijk ‘ding’.

Want hoe blijf je, paragraaf na paragraaf, hoofdstuk na hoofdstuk, in dezelfde sfeer als die van de Proloog? En hoe garandeer je dat de hoofdrolspelers in het boek een gedegen karakter krijgen, zonder dat het tot een absurdistisch geheel verwordt? Al mag het boek dan wel een zeer komisch tintje krijgen. Graag zelfs.

Het #WOT woord van deze week is

Idee = 1) Bedenksel 2) Brainwave 3) Concept 4) Denkwijze 5) Voorstel 6) Gedachte 7) Indruk 8) Ingeving 9) Interpretatie.

Twijfel slaat toe

Steeds vaker denk ik dat ik dat hele vage concept moet toetsen door het bij iemand anders neer te leggen, met het risico dus dat die ander er met jouw idee vandoor gaat. Of ik denk dat ik eerst terdege onderzoek moet doen, naar het opzetten van een verhaal, of het uitwerken van karakters. Maar dan twijfel ik ook weer over het blijkbare gebrek een spontaniteit dat te lezen of op te maken moet zijn in dat verrekte boek. Snap je het nog? Leef je met mee? Heb je tips? Leef je dan uit in de reacties. Bij voorbaat dank.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

1 comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Op mij kan je niet rekenen, want ik ben ook bezig met zo’n boek en dat werkt nog niet echt 🙂

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: