#WOT deel 33: onweerstaanbaar

Als er iets is wat me onweerstaanbaar lonkt, is het wel de toekomst of dat onvervulde kapitaal of beeld dat ik van mezelf heb en wat ik zou kunnen zijn. Ik weet: ik ben een dromer. Eigenlijk leef ik niet echt. Ik dagdroom veel. Heel veel. En in die dagdromen leef ik wie ik wil zijn en is alles mogelijk.

Ik vraag me dan ook vaak af, wat er zou gebeuren als men me dat wegdromen zou afnemen. Ik denk dat ik dan terstond de hoop zou opgeven en subiet zou sterven.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord is:

Onweerstaanbaar ~ 1) Aantrekkelijk 2) Bekoorlijk 3) Charmant 4) Irresistibel 5) Verleidelijk 6) Zeer verleidelijk

Ergens besef ik dat het een verkapte vorm van escapisme is, zodra iets doordringt als onwenselijk of niet leuk, sta ik mijn hersenpan toe te vluchten in dagdromen. Het voordeel daarvan is dat je iedereen en voornamelijk jezelf in een bepaalde waarde laat. Je respecteert jezelf genoeg om te weten dat je beter zou willen en kunnen. En die ander – die waarschijnlijk geen besef heeft van je onweerstaanbare fata morgana – hoeft daar geen rekening mee te houden. Iedereen blij.

Alleen daarom al vind ik het soms heerlijk om in mijn eigen gezelschap te vertoeven. Ik zet een knop om en dagdroom even heerlijk weg. Het is net vakantie, maar dan beter en minder kostbaar. Je kunt op ieder moment de knop weer uitzetten en weer veilig landen in de realiteit. En weer terugkeren naar die plek waar jij je veilig waant.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu door Martha Pelkman.

0
0

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: