#WOT deel 35: grenzen

#

Als je mij tweeëntwintig en driekwart jaar geleden had verteld dat ik nu doe – wat ik doe – en nu leef – hoe ik leef -, had ik je waarschijnlijk meewarig aangekeken en tenminste een vinger gewezen naar mijn voorhoofd. Toch lijkt die tijd al zo lang geleden en ik durf zelfs te stellen dat ik toen een heel ander mens was.

Dat ondervond ik vandaag nog eens fijntjes toen ik in de stad werd aangesproken. De beste man wilde me van alles verkopen, want ‘Goh, ik heb zo een gezellig uiterlijk!’ zo begon hij.
Ik ben dan ook erg sterk in het meegaan met een verhaal. Ondertussen vormt zich dan een beeld in mijn koppie, maar dat was blijkbaar niet zichtbaar. Toen de man dacht dat hij me in z’n straatje had, en me alleen nog maar hoefde te overtuigen van het trekken van mijn knip, stelde ik hem een aantal vragen. Daarvan had hij niet terug. Nu, dan is voor mij een grens bereikt. Als zo iemand vervolgens gaat stamelen, weet ik genoeg.

Mijn grenzen zijn niet altijd even zichtbaar. Zelfs voor mezelf niet. Maarrrrr ze zijn er potjandosiedikkeme toch wél.

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van vandaag is:

Grenzen ~ 1) Afperking 2) Afpaling 3) Afscheiding 4) Afscheidingslijn 5) Begrenzing 6) Buitenrand 7) Begrensde tijdruimte 8) Beperking 9) Denkbeeldige lijn 10) Demarcatielijn 11) Drempel 12) Denkbeeldige lijn die twee gebieden scheidt 13) Deellijn (crypt.) 14) Einde 15) Gemeentegebied 16) Grenslijn 17) Grenswaarde 18) Kant 19) Kust 20) Landgrens

Zo kan ik heel lang erg goed de schone schijn ophouden, totdat voor mij een druppel te veel overloopt. En dan bespeurt men, dat ik een tamelijk temperamentvol vrouwmens kan zijn. En daar schrikt men dan van. Dat had men immers niet van me verwacht.

Die welbekende druppel over die te volle emmer die dreigt over te lopen, daar vecht ik tegen tegenwoordig. Want dat toppunt moet veel eerder duidelijk zijn. Ik moet veel meer paal en perk stellen. Aangeven wat ik graag wel wil, en wat pertinent niet.

Dus, roep ik graag: ‘Grenzen, wat zijn dat?’ Alsof ik absoluut geen grenzen ken en wil, toch weet ik van mezelf dat ik die retorische vraag alleen zelf kan beantwoorden, maar het liefst niet doe.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: