#WOT deel 36: zweet

’s Morgens vroeg zo keihard zweten, dat je je de rest van de dag in een go go go stemming voelt, dat is voor mij het summum van zo blij zijn als een ei. Helaas, heb ik al mijn hele leven een ‘zittend’ beroep, terwijl ik weet dat fysiek werk – zo aan het begin van de dag – me 100% beter doet voelen.

Ik doe dus ’s morgens liefst iets wat heftig transpireren veroorzaakt. En neem daarna rustig nog even een douche. Er zijn van die mensen die je kunt verdragen, immers, als ze je onwelriekend tegemoet komen. Zelf heb ik nooit klachten ontvangen. Wél complimenteert men me altijd weer met mijn keuze voor parfumdeo (Vogue), die matchen goed samen met me. Als een van de bekendere drogisterijen mijn smaakje niet op voorraad heeft, ben ik meestal heel even van de leg.

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van vandaag is:

Zweet ~ 1) Afscheidingsproduct 2) Afgevoerde afvalstoffen uit het lichaam 3) Deel van het lichaam 4) Huiduitwaseming 5) Huidvocht 6) Lichaamsvocht 7) Transpiratie 8) Transpiratievocht 9) Uiting van inspanning 10) Uiting van warmte 11) Vochtuitslag 12) Zweten 13) Zoutig vocht

Ooit had ik een collega (nee, ik zeg er niet bij dat hij zwaar fysiek werk verrichtte in de fabriek beneden), die bepaald onsmakelijk rook. Bij zijn eerstvolgende verjaardag hebben we hem natuurlijk een lekker deogeurtje cadeau gedaan, die bijna – zeker weten – ergens in een kastje achteraf in zijn badkamer is verdwenen. Hij vatte de clou absoluut niet, maar verder durfden we niet te gaan. Het was immers een harde werker, die altijd wel een grapje maakte. Zo iemand moet je het dan stilzwijgend maar vergeven, hoe penetrant zijn zweetgeur dan ook was.

Geur is een van de meest kwalitatieve pijlmethoden van een mens. Op basis daarvan immers, bepaal je al gauw of je met iemand ‘klikt’, hoewel je jezelf het waarom erachter nooit zult herinneren. Op basis van geur, kies je ook meestal een partner. Geeft je te denken met al die puissant lekkere aftershave-geuren en parfumdeo’s op de markt. Want er zijn wereldwijd zoveel geuren en minstens zoveel relatie-perikelen. Je raakt er misschien een beetje te veel van in de war.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

0
0

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: