#WOT deel 37: dapper

#

Alleen brave meisjes kunnen ondeugend zijn, als geen ander. Ik ben er zo een, op het oog dan. Ik lijk erg braaf, maar mocht je een inkijkje krijgen in mijn introverte brein, dan besef je pas wat een vrijheid daar rondwaart.

Ik deel heel weinig, maar als ik deel, dan wel van harte. Vooraf lijk ik altijd een evaluatie te moeten doen, dat wat ik zeg wel aan de orde is, en of het zinvol is. Deels is dat een soort van verlegenheid. Wie ben ik, after all, om overal alles van te weten? Of beter, overal een mening over rond te moeten bazuinen?

Tegenwoordig ben ik dapperderderder. Ik stap overal makkelijker op af, als ik denk dat ik er op vooruit kan gaan. Het lijkt wel of ik die grauwe deken van lage assertiviteit van me heb afgelegd. Ik weet nu dat ik er mag zijn, en dat als ik wat roep, dat dat waardevol is. Het heeft even moeten duren voor ik onder die steen vandaan kroop. Waarschijnlijk heb ik als late leerling pas geleerd dat ik mijn gewicht in de schaal mag leggen, als de situatie dat van me verlangt. Maar nog steeds duikelt dat ‘niet durven’ roeptoeteren af en toe op.

Dapper ~ 1) Braaf 2) Boud 3) Bluf 4) Driest 5) Eerlijk 6) Fiks 7) Flink 8) Fier 9) Ferm 10) Geducht 11) Heroïsch 12) Heroïek 13) Heldhaftig 14) Kloek 15) Kordaat 16) Krachtig 17) Kranig 18) Koen 19) Krijgshaftig 20) Moedig 21) Moresterk 22) Manmoedig 23) Mannelijk 24) Manhaftig 25) Niet bevreesd 26) Onverdroten 27) Onbevreesd 28) Onbeschroomd 29) Onbeducht

Ooit werd me duidelijk dat mijn stil zijn door anderen met wantrouwen werd bekeken. Stil zijn en blijven wekt zelfs een bepaalde mate van agressiviteit bij anderen op. Terecht stelt men dus dat brutalen de halve wereld in hun zak hebben en dat ook verwacht van de rest van de wereld. Zoniet, dan uit zich dat in onderhuidse wrevels die niet altijd even opbouwend zijn. Totdat ik dat moment gewaar werd, en heel snel toch maar even assertief reageerde. De blijheid en het enthousiasme die daaruit voortkwamen, zorgde steeds weer voor herhaling. Als men me tegenwoordig een blik toewerpt, met een vraagteken in hun ogen, weet ik dus dat ik wel moet reageren.

Maar nog steeds schuilt dat kleine meiske onderhuids die zichzelf steeds vaker dwingt dapper te zijn, al weet ik dat een hart zonder woorden beter is, dan woorden zonder hart…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: