#WOT deel 37: drommels

#

Het is drommels alweer een paar weken geleden dat ik hier een blogpost neer heb gezet. En geloof me, ik mis dat. Ik mis het schrijven erbarmelijk (ook zo’n mooi woord) genoeg, want het heeft me elke keer weer met trots en een beetje verwondering vervuld, als ik toch weer iets mafs hier had geplaatst.

Het #WOT-woord van deze week:

Drommels = 1) Allemachtig 2) Deksels 3) Deuvekaters 4) Krachtterm 5) Parbleu 6) Ten zeerste 7) Uitroep 8) Verduiveld 9) Stakkerds

Gebruik jij ook zo vaak krachttermen?

Want ik kan me intern best schamen om mijn scheldkanonnades als iets niet wil vlotten, per direct. Ergens las ik ooit dat dat vloeken en tieren een teken van intelligentie moet zijn, maar ik geloof daar geen ene sikkepit van. Soms vind ik mezelf dus aardig vergelijkbaar met een platte bootwerker op drift. Maar dat vloeken is voor mij dan weer wel een teken dat ik niet moet opgeven. En altijd weer door moet zoeken naar dat betere resultaat. Al kost dat me soms bloed, zweet en tranen. En moet ik mezelf af en toe verplicht uitschakelen door middel van een powernap.

Mijn leven bestaat uit te veel werk en te weinig ontspanning

Daar het staat er toch écht! Ik laat me te veel leiden door verplichtingen. En men zegt dat dat allemachtig krampachtig not done is, dezer dagen. Maar weet je, tijdens dat werk leer ik mezelf pas goed kennen. Want ik kom mezelf tegen, en dat levert vaak best interessant voer op.

Soms is zwijgen écht goud

Zo heb ik onlangs eens proefondervindelijk mijn mond dichtgesnoerd tegen de medewerker van een instantie, dat terwijl ik er best zin in had ze eens een veeg uit de pan te geven. Ik merk daarbij op, dat ik er in het belang van die ander, mezelf daar geen goed mee deed. Toch beet ik snoeihard eens op die drommelse tong van me en bleef vriendelijk.

Het verwondert me daarom des temeer dat ik dat schrijven even liet voor wat het was. Want zo’n situatie is werkelijk waar een blogpost waard. Het had waarschijnlijk de titel: “Pix leert eindelijk te zwijgen” gekregen, met alle toeters en bellen erbij om het wat spannender te maken…

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Ik vloek nooit en dat is buitengewoon raar. Ik word ook nooit boos en dat kan niet goed zijn als je erover na gaat denken. Ik ben het gelukkig wel regelmatig met iets niet eens en dat ventileer ik dan gelukkig weer wel. Anders zou het wel heel erbarmelijk met me gesteld zijn. Inderdaad een heerlijk woord dat erbarmelijk. Dat ga ik meer gebruiken. ‘Wat heeft u toch een erbarmelijk jurkje aan.’ Ja, die houden we erin.

    • @Mies: Veel kudo’s voor jou, dan. Mijn taalgebruik – anders dan mijn jurkjes, dank je – is buitengewoon erbarmelijk… 😉

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: