#WOT, deel 44: focus

#

Terwijl ik wandel, dwarrelt er een blaadje uit de boom naast me, en vraag ik me tegelijkertijd af, of dat blaadje dat verloren wordt, de boom pijn doet. Nog afgezien, dat dit onstuimige weer helemaal mijn ding is, krijg ik ineens spontaan de neiging om de boom te knuffelen om het verlies een weinig goed te maken. Zou het in mijn naam (Irene) zitten? Of moet ik beseffen dat de focus op de bladerpracht onder mijn voeten een legitiemere manier is om te genieten van deze Herfst?

Het #WOT woord van deze week is

Focus = 1) Aandachtspunt 2) Brandpunt 3) Concentratie op bepaald punt 4) Model van Ford 5) Nederlandse symfonische rockgroep, opgericht eind 1970 door Thijs van Leer en Jan Akkerman.

Zo kan ik af en toe behoorlijk van mijn padje raken. En dingen zien, die wellicht anderen niet zouden zien of zelfs maar denken. Da’s toch een beetje die gevoelige natuur die af en toe danig opspeelt. Want wie denkt er nou aan een boom die pijn zou kunnen lijden als hij een blaadje verliest?

Soms heb ik zo’n neiging te denken dat overal een ziel achter steekt. Ja, zelfs in mijn magic box (wat anderen een computer noemen), zou’k zweren, heerst een ziel. Op sommige dagen is die ziel me heel goed gezind, maar op andere dagen zou’k zweren dat het ding een pesthekel aan me heeft. Mag ook wel met de uren die hij (ja, een computer schijnt mannelijk te zijn) hier draait.

Alleen al de idee dat overal een ziel in of achter steekt, maakt dat ik me vaak wat empathischer opstel ten aanzien van datgene wat ik op dat moment hanteer. Maar het kan natuurlijk ook zijn, dat ik van Lotje getikt ben. En me wat meer moet concentreren op een focus.

Then again: de zoektocht naar een stoffelijke bewijs van iets dat in wezen onstoffelijk is, is minder marginaal dan wel eens wordt gedacht. Dus lijkt die focus van mij nog niet eens zo gek. Al bewijst het nog niets over onstoffelijke zaken, die mij soms en op de gekste momenten bezighouden.

Het antwoord op al deze vragen zal waarschijnlijk nooit gevonden worden. En misschien is dat maar beter ook. In Frankrijk roepen ze dan: ‘Le joi de vivre c’est la response aux questions stupide’ (wat zoveel betekent als: ‘Lekker leven is het antwoord op stomme vragen’).

Hier past dan weer een liedje bij: ‘Some days are better than others’ van U2:

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: