#WOT deel 48: donker

#

Als kind van de nacht leef ik pas op als het donker wordt. Ik heb zelfs liever dat het donker is, als het buiten grauw en grijs is. En het zal je verbazen hoe weinig licht ik benut over het algemeen, en dat is niet uit zuinigheid.

Waarom die donkerte zo’n bezielende uitwerking heeft op me, is me een raadsel. Het lijkt erop dat die warme deken zich aan mij vastklampt. Ik zie alleen nog maar wat ik wil zien, en dat dat grijze gebied erom heen mag ik gevoeglijk negeren. De wereld lijkt dan ook kleiner. Overzichtelijker. Ik ben het centrum. Zelf. Onverwijld en zonder schaamte.

Ik kan úren zitten lummelen aan mijn iMac, met alleen de spotlights gericht op dat hele kleine stukje wereld waar ik me op dat moment in bevind. Ik verbeeld me dat ik niet word afgeleid door onnozele zaken of onbelangrijke dingen. Ik leef dan helemaal op.

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van vandaag is:

Donker ~ 1) Bier 2) Bier(soort) 3) Biersoort 4) Deemster 5) Deemsterig 6) Dof 7) Donkerte 8) Droevig 9) Dubieus 10) Duister 11) Duisterheid 12) Duisternis 13) Gitzwart 14) Glibberig 15) Kelderachtig 16) Kleur van de huid 17) Maanloos 18) Maduro 19) Naargeestig 20) Nachtelijk 21) Niet helder 22) Niet licht 23) Niet licht van kleur 24) Obscuriteit 25) Obscuur

Vroeg opstaan, en gezapig samen met het ontwaken van het licht buiten wakker worden is dan ook een absolute must voor me. Zelfs als ik niet op pad hoef, zit ik me hier in de vroege ochtenduurtjes met veel koffie te laven aan een wat narcistisch trekje van me. Ik weet me gezegend en absoluut gelukkig in mijn up.

Ik denk vaak aan dat soort momenten. Ik heb ze dan ook zo nodig, want het lijkt wel of de donkerte ervoor zorgt dat ik zelf in alle sereniteit mag shinen. Net als sterren in dat grote universum daarboven…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

1 comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: