#WOT deel 48: vervelen

#

Jezelf vervelen, da’s pas goed, zo roept men. Want uit die luie ledigheid kunnen vaak gedachten ontstaan, en daaruit ontspruit zomaar ineens een creativiteit waar je “u” tegen zegt.

Dus als ik eens een dagje heb dat ik me waanzinnig verveel, maak ik mezelf niet al te veel zorgen. Feitelijk laat ik het lekker over me heen komen, en geef die verveling alle kans me daarna weer even te voorzien van nieuwe opties en creatieve uitspattingen.

Het #WOT-woord van deze week is:

Vervelen = 1) Ergeren 2) Klieren 3) Lastig worden 4) Nergens zin in hebben 5) Niet boeien 6) Tegenstaan 7) Zich niet weten te vermaken.

Ik heb onlangs een paar van die schitterende verveeluurtjes achter me liggen. En echt, dat duurt dan een uurtje of wat. Nooit langer dan dat. Het lijkt er eerder op, dat ik mezelf oplaad, alsof mijn innerlijke accu weer aan de beademing moet. Daarna, of zelfs tijdens dat stierlijke vervelen, weet ik zo een aantal zaken te benoemen die ik kan of zou kunnen oppakken. Dat wil echter niet zeggen, dat ik dat ook direct doe. Want mijn uitstelgedrag is buitenproportioneel, mag ik ook wel stellen.

Zo wil ik een tot op heden onafgemaakte cursus toch eens afronden, maar lijk dat manhaftig te bewaren tot het juiste moment daar is. En wanneer dat juiste moment dan is, mag Joost weten. Mijn brein blijkt alles voor later te willen bewaren. Iets als: “Save the best for last”, want wat moet je immers als je alles reeds gedaan hebt? Wat blijft er dan nog over? Terwijl ik besef, dat ik nooit echt uitgeleerd of uitgecreabea’d raak. Dat verhaal is net als een vicieuze cirkel; je bent nooit echt klaar.

Geen zorgen, roep ik dus ook altijd tegen kinderen als ze zich stierlijk vervelen. Goed zo. Laat het maar gebeuren. En ik geef dat hooguit een paar uurtjes, waarna ze weer fris en monter aan de slag gaan met whatever hun bezighoudt. Wat dat betreft ben ik die optimist pur sang, die altijd weer vertrouwt op die goede afloop.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • @Terrence:
   1) Je gaat heel lui à la sofa liggen.
   2) Pretendeert dat je alles wat je zou kunnen doen, niet aanstaat.
   3) Strekt je armen en benen als een ware dramaqueen in de lucht.
   4) En roept heel luid: “Ik verveel me!”

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

 • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
 • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
 • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: