#WOT deel 50: rood

#

Rood is dé kleur van gevaar, maar ook is het een kleur die mij goed staat. Dat wil wat zeggen, denk ik. Ik hou dus van rood. In elke tint die er te vinden is. Ik heb dan ook vaak de neiging om rode en groene stoplichten te verwisselen, want rij liever door. Zelfs, dus, als het absoluut niet mag.

HET #WOT WOORD VAN DEZE WEEK IS ROOD

Rood = 1) Bankterm 2) Bessenjenever 3) Bezetkleur 4) Blos 5) Haarkleur 6) Kaartkleur 7) Kleur op waterkraan voor warm water 8) Kleur van schuld en schaamte 9) Kleur voor bezet

Vanmorgen had ik echter zo’n moment van een rood stoplicht dat het even niet uitkwam. Ik zat toch al te neuroten in mijn auto, want ik wilde natuurlijk op tijd aanwezig zijn op die crematie vanmorgen. Een aangezien ik na elk autoritje driftig op zoek moet naar een toilet, is een brug die vlak voor mijn neus opengaat, een onheilstijding van jewelste. Dat was niet het enige punt waarom het erom spande. Ik wist dat verderop een aantal wegopbrekingen me een aantal omleidingen zou brengen, en zag het al gebeuren dat ik té laat daar zou verschijnen.

Maar wonder boven wonder, al was ik natuurlijk weer zo eigenwijs mijn eigen richtingsgevoel voorrang te geven, kwam ik een kwartier voor de crematie aanving op de gewenste locatie aan. Dankzij Google Maps, mag ik wel stellen. En kon ik met alle plezier nog even lucht geven aan mijn blaas.

Natuurlijk vergat ik weer de toiletdeur op slot te doen, zodat een andere dame die even hoge nood had bijna op mijn schoot bivakkeerde. Ik doe eigenlijk nooit meer toiletdeuren op slot als ik eens buitenshuis toiletteer. Sinds ik als kind zijnde eens zeer getraumatiseerd op een camping opgesloten zat omdat ik een toiletdeur niet meer van het slot kon draaien, waarna ik ten einde raad onder de deur door kroop, des morgens rond een uurtje of vijf. Dan maar een verrassende wending als ik weer eens weiger het slot dicht te draaien. Dat houdt de boel wel zo enerverend, als ik dan een kop als een boei presenteer.

SCHRIJF JE MEE?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: