#WOT deel 51: dag

#

En terwijl onze onkreukbare wereldmachten gezellig aan het soebatten zijn over iets genoeglijks als de boost van hun nucleaire macht, ontving ik gisteren een Kerstkaart via de slakkenpost, met de prachtige titel (ja, serieus hè): ‘Mejuffrouw’ I. van Putten, etc. En ik kan het niet helpen, maar dan ga ik hier gelijk pruttelen in de zin van grommen.

Ik was juist zo blij dat men eindelijk tot bezinning gekomen was, dat dames ook het recht hebben te worden aangesproken als ‘mevrouw’. Zelfs mijn bank schrijft me brieven met die aanhef. En het voelt alsof diegene die die envelop beschreef, me toch nog even fijntjes met de feiten wil confronteren. Dat is een hachelijke zaak voor me. Want ik ben me nu aan het bezinnen over een min of meer wraakzuchtige tegenactie, getint met een vleugje humor. Dus in gedachten schrijf ik dan een brief terug, niet gespeend van enig sarcasme of cynisme. En dan vooral eindigend met: ‘Nou, dág, de groeten.’

Dag ~ 1) Afscheid 2) Begrensde tijdruimte 3) Bepaald tijdvak 4) Bepaalde tijd 5) Dagelijks 6) Dageraad 7) Daglicht 8) Datum en tijd 9) Decagram 10) Decagram (afk.) 11) Deel van de week 12) Deel van een etmaal 13) Deel van een jaar 14) Deel van een week 15) Deel van het jaar 16) Dies 17) Dik eind touw (scheepst.) 18) Eenheid van tijd 19) Eind touw

Dat is altijd een van mijn minder positieve trekjes. Ik kan van dat soort kleinigheden volledig door het lint gaan. Dat verwondert me dan zelf nog het meest, want ik weet hoe futiel mijn stemming dan achteraf was.

Ik doe het natuurlijk niet, hè, die brief versturen. Ik schrijf het. Van me af, zeg maar. Maar weet me op het moment suprême nog net te beheersen, en de brief weer veilig te versnipperen. Want om met Loesje.nl te spreken:

Oorlog, niet geschoten, is altijd vrede

Nou, daaaaaag…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: