#WOT deel 6: Zin

Ik voel me een beetje als de vrouw op de foto hierboven. Liefst zou ik mij onder een grote maffe hoed verbergen, en flamboyant een pose aannemen opdat het afleidt van mijn ogen, want ik ben maar al te bang dat die uiting geven aan wat ik denk of voel.

En als ik mezelf nu dwing te vragen wat ik werkelijk of denk of voel, dan verbaast het antwoord me zelf nog het meest. Dat is dan een weinig bewustzijn van mezelf. Ik ben me veel eerder bewust van de vanzelfsprekendheid die men heeft, of liever: ik verbaas me ten zeerste over die in mijn ogen onnatuurlijke vanzelfsprekendheid wat leeft onder de mensheid.

Is dat eerlijk van me? Nee, het is pas eerlijk als ik uiteindelijk dat bewustzijn van mezelf eens deel met anderen. Pas dan kan men me een helpende hand aanreiken. Pas dan kan men zichzelf ook gaan verbazen over de vanzelfsprekendheid die men heeft ten aanzien van, ik noem maar een dwarsstraat nu, bijvoorbeeld een mantelzorger.

Het #WOT-woord van afgelopen donderdag was:

Zin ~ 1) zintuig 2) verstand; = geheugen: van zijn zinnen beroofd; bij zinnen komen het bewustzijn terugkrijgen 3) gevoel: dat streelt de zinnen; zin voor het schone; de zinnen verzetten voor afleiding zorgen 4) lust, begeerte: hij heeft zijn zin gekregen dat wat hij wilde is gebeurd; ik heb er geen zin in trek; kwaad in de zin hebben van plan zijn; studiezin 5) betekenis, nut: wat heeft dat voor zin? waartoe dient het? 6) opzicht: in zekere zin heeft hij gelijk 7) (taalkunde) woord of groep van bij elkaar horende woorden waardoor je uiting geeft aan wat je denkt of voelt

Ergens moet ik grenzen stellen, ergens moet ik aangeven bij een dokter of andere zorgverlener dat ikzelf mijn perken al te ver te buiten ben gegaan. Wie zei ook alweer, dat het moed vergt om om hulp te vragen? Dat je verstand je dwingt aan iemand je angsten kenbaar te maken en vertelt hoe je het graag wél zou zien. Omdat je wel degelijk het lef hebt om de wereld er desnoods voor op de kop te zetten.

Maar dat je voordat je die stappen zet, even moet slikken, want je moet die oerknal er toch maar even uitwerpen…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

0
0

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: